Tattoo
Cool haai tattoo ontwerpideeën voor mannen en vrouwen

Cool haai tattoo ontwerpideeën voor mannen en vrouwen

De haai is een angstaanjagend en toch fascinerend dier. Het is een schepsel van macht en overheersing dat al sinds de begindagen van de verovering van de wilde zeeën in de nachtmerries van de mens heeft rondgespookt. Dat is de reden waarom Hollywoodfilms als Jaws of Deep Blue Sea megahits zijn geworden: we zijn gewoonweg verbijsterd door deze angstaanjagende zeemonsters.

Maar deze angstaanjagende roofdieren zijn veel meer dan wat we op het eerste gezicht van hen kunnen zien.

Oude zeehonden hebben een lange traditie als het gaat om tatoeages. Haaientatoeages waren een manier om de goden aan te roepen en om hun bescherming te vragen tijdens een lange en gevaarlijke overtocht. Haaientatoeages zijn “eretekens” die worden gebruikt om te laten zien dat zeelieden niet bang zijn voor de dood. In de Hawaïaanse mythologie zijn haaien oude goden, en door middel van een specifiek ritueel konden ouders na hun dood in deze machtige wezens worden getransformeerd. Deze voorouders, bekend onder de naam “Aumakua”, zouden zo hun nakomelingen blijven beschermen. Dit is de reden waarom veel inheemse Hawaiianen met opzet voedsel gooiden naar de grote witte haai die vlak bij de kust zwom. Hawaii’s meest populaire haaiengod.

Leave a Reply

Your email address will not be published.